Meny
Meny
Meny
Medlemmene i Norsk taredyrkerforening sammen med prosjektleder Lill-Ann Gundersen i Norges Vel

En merkedag for taredyrkerne

Taredyrkerne i Norge har stiftet forening. Som seg hør og bør ble begivenheten markert med en velsmakende lunsj på restaurant 1877 i Bergen med med prominente gjester og tare på menyen. Sammen skal de bygge en bærekraftig næring av taredyrking til mat, med arbeidsplasser og lokal verdiskaping langs norskekysten.

2017-06-23
ingressbilde-medaljefilm

Ny film! Hvordan lages Medaljen?

Medaljen for lang og tro tjeneste er en unik, tradisjonsrik påskjønnelse som har blitt laget av Det Norske Myntverket siden 1888 - med like stor presisjon som Nobels fredsprismedalje.

2017-06-13
Tak for maten - urbant landbruk på byens tak

Fremtidens mat er ikke science fiction

Matvareetterspørselen forventes å øke med ca. 70 prosent innen 2050, men hvor skal all denne maten komme fra? På Norges Vels fagmøte torsdag 8. juni belyste flere spennende foredragsholdere hvordan dyrking av nye råvarer, produksjonsmetoder og teknologier kan bidra til å løse dette problemet.

2017-06-12
Markdag Hellerud 700x300

Se bildene fra markdag om logistikk ved spredning av biogjødsel

Onsdag 1. juni var rundt 30 bønder og leverandører samlet på Hellerud gård for Norges Vels markdag. Tema for dagen var logistikk ved spredning av biogjødsel, og vi fikk blant annet demonstrert bruk av gjødselsekk for lagring og slangespredning av biogjødsel.

2017-06-01
Utsikt over Råkvåg med Vorphaugen gård til høyre

Norges Vel søker leietaker til turistdestinasjon på Fosen

Det Kongelige Selskap for Norges Vel søker etter leietaker som vil være vertskap på Vorphaugen gård i Råkvåg i Rissa kommune. Gården har to våningshus som er klare til bruk fra juni 2017. Er du den vi leter etter?

2017-05-16
Landbruksminister Jon Georg Dale og EUs ambassadør til Noreg, Helen Campbell

Opna visingssenter for ciderproduksjon

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og EUs ambassadør til Noreg, Helen Campbell, stod for den høgtidelege opninga av Ciderhuset Économusée i Balestrand den 19. mai.

2017-06-12
Solceller på tak over vedstabler

Solkonferansen 2017: Klimasmart landbruk i Østfold

Klima Østfold, Fylkesmannens landbruksavdeling og Østfold bondelag setter nå fokus på mulighetene som finnes for eiere av større takflater. Solkonferansen går av stabelen 6. juni.

2017-05-22
Tanzanianske kvinner bruker biobriketter til matlaging på markedet

Bærekraftig business for kvinnelige entreprenører

I Tanzania leder Norges Vel et miljø- og næringsutviklingsprosjekt som bidrar til økt lønnsomhet for kvinnebedrifter og motvirker avskoging. Kvinnene får opplæring i å bruke miljøvennlige og rimeligere bio-briketter fremfor trekull når de lager mat som de selger på markedene. Gjennom økt kunnskap og bedret forretningsdrift er det også et mål å styrke kvinnenes innflytelse og påvirkningskraft i lokalmiljøet.

2017-05-04
Innhøsting av tilapia i fiskeoppdrettsdammer på Madagaskar

Leserinnlegg i Dagens Næringsliv og Bistandsaktuelt 12.05.17

Bærekraftig fiskeoppdrett reduserer fattigdom

Norsk bistand til fiskeoppdrett bidrar til fattigdomsreduksjon og matsikkerhet i Afrika

2017-05-12
Ragnhild Lie er tildelt Gründerprisen for å ha løftet frem norsk ullproduksjon generelt og nordnorsk ull spesielt. Foto: Lofoten Wool

Ullgründer fikk Gründerprisen 2017

Norges Vels Gründerpris er i år tildelt Ragnhild Lie fra Vestvågøy i Lofoten. - Lie får prisen ikke bare for å ha etablert Lofoten Wool, men for å ha løftet frem norsk ullproduksjon generelt og nordnorsk ull spesielt, sier administrerende direktør Øyvind Ørbeck Sørheim i Det Kongelige Selskap for Norges Vel.
 

2017-04-27