Meny
Meny
Meny

Mat som reiseminner - Nordig delights

Når vi er i Frankrike eller Italia tar vi gjerne med oss lokale delikatesser hjem som suvenirer. Tanken bak Nordic Delights er å gi turister i Norge og Norden muligheten til å ta med seg en smak av våre land hjem.

Prosjektbakgrunn

Når vi er i Frankrike eller Italia tar vi gjerne med oss mat som ost, skinke og annet godt hjem igjen som suvenirer. Hvorfor skal ikke turister som kommer til Norge og Norden få med seg en smak av våre land hjem? Fra å være en god idè har Norges Vel, blant annet med økonomisk støtte fra Nordisk Ministerråd, utviklet prosjektideen og ledet prosjektet som også omfatter Grønland, Island og Færøyene. Nordic Delights skal kjennetegnes av egenskaper som renhet, miljøvennlighet, identitet og den gode smaken. Matsuvenirene skal bidra til stolthet over nasjonal og lokal matproduksjon.

Om prosjektet

Det var svært vært viktig å etablere kriterier for valg av produsenter, i tillegg til utvikling av nye produkter med riktig pris og kvalitet. Det har vært gjennomført workshops i Norge, Island og på Færøyene, der man sammen med produsentene har arbeidet seg fram til produkter som kan bli mulige matsuvenirer. I tillegg er egnede, eksisterende produkter identifisert. Utvikling av felles design, markedsføringsmateriell og eksponeringsmateriell har vært viktig. I siste del av prosjektet har etablering av kontakt med aktuelle utsalgssteder og å få på plass en permanent salgskanal vært sentralt.

Norges Vels bidrag og rolle

  • Initiativtaker
  • Idèutvikler
  • Prosjektleder for norsk og nordisk prosjekt
  • Etablert permanent salgskanal gjennom Skald Norge
  • Etablert kontakt med aktuelle utsalgssteder

Resultater

I Norge er mer enn 40 produkter godkjent for å være en del av Nordic delights. Skald Norge er nå distributør av reiseminnene, og utvalgte produkter selges nå på Hurtigruta, til medlemmer av "De historiske hotell- og spisesteder", til Norsk Folkemuseum og til andre turistmål.

Kontakt oss

Kari Clausen, utviklingssjef

Mobil: 915 53 501
E-post: kari.clausen@norgesvel.no

Tips en venn Skriv ut

Mat som reiseminner