Ny arena for møter og matopplevelser
Norges Vel og Sodexo har gått sammen om å etablere et helt nytt konsept for arrangementer og matopplevelser i det historiske våningshuset på Hellerud gård. Huset blir et samlingspunkt og en læringsarena for mat og bærekraft.
Og navnet? Det blir Våningshuset så klart!
- Våningshuset blir et møtested for alle som er like opptatt av norsk matproduksjon og matglede som oss. Gjestene som kommer til oss, får ekte og meningsfulle opplevelser som inspirerer til bærekraftige valg, sier Øyvind Ørbeck Sørheim som er administrerende direktør i Norges Vel.
Fra store ord til praktisk handling
I Våningshuset skal store ord og luftige ambisjoner om bærekraft og sirkulære løsninger omdannes til praktiske mål og handlinger som fører til endring. Vi går foran med bærekraft i alle store og små valg, fra interiøret til råvarene og avfallshåndteringen.
Norges Vel og Hellerud gård har en lang historie fra utvikling av norsk landbruk og matproduksjon, mens Sodexo er eksperter innenfor mat- og serveringstjenester. Begge er opptatt av bærekraftig matproduksjon med kjærlighet til maten og de gode matopplevelsene.
Skaper en helt spesiell møteplass
Våningshuset blir en helt spesiell møteplass, der fortiden møter fremtiden. Både huset og omgivelsene skal legge til rette for refleksjon og læring om bærekraft og innovasjon i landbruket.
- Vi inviterer til unike opplevelser av matens reise fra jord til bord gjennom fortellinger om jordhelse, norske ressurser og mathistorie med bærekraftig mat og ernæring. Måltidene blir en egen smakfull opplevelse som fort kan bli arrangementets høydepunkt, sier Øyvind.
Felles interesse for mat og bærekraft
Norges Vel og Sodexo møttes gjennom Sustainability Hub Norway, og deres tidligere arena S-FOOD, som samlet norske aktører i matsystemet til felles initiativ og prosjekter rundt bærekraft.
- Med felles interesse for mat og bærekraft ble vi raskt enige om å utforske mulighetene for å gjøre noe spennende sammen. Og det var da ledergruppen vår besøkte Norges Vel på Hellerud gård, at vi fikk ideen om å utnytte det tomme våningshuset for å kombinere bærekraftig matproduksjon med gode matopplevelser i et helt nytt konsept, sier Kirstine Holst som er Head of Impact i Sodexo.
Miljøvennlige materialer og gjenbruk
Det gamle våningshuset fra 1867 var i mange år leid ut til selskapslokale, og trengte en større oppgradering både utvendig og innvendig. Huset, som ligger i hjertet av Hellerud gård, er nå lekkert og miljøvennlig nyoppusset med naturmaterialer, linoljemaling og gjenbruksmøbler.
Interiørarkitekt MNIL Ine Abelsnes Stokka i Sane har valgt ut en rekke farger som gir en helt spesiell opplevelse når man går gjennom rommene i huset.
Gamle møbler fra huset trekkes om og males, andre møbler kjøpes brukt der det er mulig. Den gamle trappen måtte erstattes, og disse materialene har blitt gjenbrukt til to store møtebord.
For store og små arrangement
Våningshuset på Hellerud gård er landlig, men sentralt plassert, midt mellom Oslo og Gardermoen. Huset har mange rom med møtefasiliteter som gir plass til opptil 60 gjester for store og små møter og arrangementer.
Til høsten åpner vi dørene for deg og din organisasjon, og dere kommer til dekket bord, for vi har tenkt på alle detaljer.