Mer kunnskap om bærekraftig mat

Caroline Ålum Solberg står bak podcasten “Bak maten med Caroline”.

Caroline Ålum Solberg står bak podcasten “Bak maten med Caroline”.

–Med podcasten «Bak maten med Caroline» har Caroline Ålum Solberg skapt en unik stemme i den norske podcastfloraen. Nå gleder vi oss til å samarbeide med henne om mange spennende podcaster i år, sier kommunikasjonssjef Leif-Arne Kristiansen i Norges Vel.

Bærekraftig mat og landbruk er gjennomgangstemaet i podcasten til Caroline. Nå skal hun og Norges Vel samarbeide om å få frem enda mer kunnskap om bærekraftig mat i Norge.

–Jeg ønsker at alle som spiser mat kan ha glede av å lære mer om mat og matproduksjon gjennom podcasten, sier hun.

Felles mål

-Caroline er en dyktig formidler og jeg er glad for at vi i Norges Vel nå skal samarbeide med henne om flere interessante podcastepisoder, sier kommunikasjonssjef Leif-Arne Kristiansen.

-Caroline er en dyktig formidler og jeg er glad for at vi i Norges Vel nå skal samarbeide med henne om flere interessante podcastepisoder, sier kommunikasjonssjef Leif-Arne Kristiansen.

–Etter hvert som jeg hørte mer av «Bak maten med Caroline» så jeg at vi hadde noe viktig til felles, nemlig ønsket om å belyse ulike sider ved bærekraftig matproduksjon. Jeg mener Caroline treffer så godt med sin podcast fordi hun evner å balansere og stille gode spørsmål. Selv om hun har en misjon med det hun gjør, er hun åpen og nysgjerrig og på den måten får hun frem ny kunnskap, sier Leif-Arne Kristiansen.

–Bak maten med Caroline» er en forlengelse av «Bak maten – en podcast om bærekraft», som jeg lagde da jeg jobba som trainee hos Norsk Landbrukssamvirke, forteller Caroline Ålum Solberg.

Den podcasten ble nominert til matprisen for årets formilder i 2019.

Også marine tema

Sammen med Norges Vel skal Caroline ta opp flere tema i tiden fremover. Blant annet om matsikkerhet og plantegenetisk mangfold, tang og tare, kystfiske og lokalmat og turisme.

–Gjennom samarbeidet med Norges Vel får jeg nå mulighet til også å se på den marine siden av maten, det gleder jeg meg veldig til, sier hun.

Selve samarbeidet går ut på at Norges Vel finansierer produksjonene og bidrar med innspill på tema. Format, vinkling og produksjon er det Caroline Ålum Solberg som fullt og helt står for.

–Vi ønsker at Caroline skal fortsette å være god på det hun er god på, nemlig å belyse spennende tema og spre kunnskap om bærekraftig mat. Her skal vi bidra med finansiering og et kunnskapsmiljø som har god oversikt over hva som rører seg innen både grønn og blå sektor i Norge i dag, sier Leif-Arne Kristiansen.

Den første podcasten i samarbeidet kommer i løpet av kort tid.

Du finner podcasten «Bak maten med Caroline» der du normalt lytter til podcaster og på bakmaten.no.




























Leif-Arne Kristiansen