Norges Vels innspill til utviklingsministeren om klima og sultbekjempelse

- Finansiering og organisering av småbønder i lønnsomme bondeeide kooperativer vil bidra til både bekjempelse av sult og klimavennlig matproduksjon. Norske NGOer kan være en nyttig partner i strategiske samarbeid mellom norske og lokale bedrifter, der målet er å skape anstendig arbeid og økonomisk vekst lokalt, men også norsk verdiskaping, sier Reinaart Pretorius som er utviklingssjef utland i Norges Vel. 

Les mer
Gasta Design
Veien mot et klimavennlig landbruk

Klimavennlig landbruk og bonden som energiprodusent er engasjerende og interessant tema. Det kom over 50 på frokostmøtet som Norges Vel holdt i samarbeid med Klimasmart Landbruk Østfold og COBEN. Her finner du presentasjonene og en lenke til facebook der du kan se foredragene.

Les mer
Gasta Design
Styrker kvinners deltakelse og påvirkning

Kvinner står som oftest for matproduksjonen på gården. Gjennom Norges Vels arbeid med COMRICE-prosjektet får Tanzanianske kvinner økt eierskap og styring over egne bedrifter. Mer profesjonell risproduksjon gir både mat og et overskudd som bidrar med økte inntekter til familien.

Les mer
Gasta Design
Målet er å komme i jobb

- Jeg ønsker å gå videre med utdannelse for å bli kokk, sier Jean Claude Kibamba fra Kongo og Skjåk. Han deltok på det andre jobbkvalifiseringskurset innen matfag for innvandrere i Nord-Gudbrandsdal. Årets 12 deltakere var enige om at kombinasjonen med teori og praksis var svært nyttig.

Les mer
Gasta Design
Gullegg blir til arbeidsplasser for kvinner på Zanzibar

Hvordan hjelpe kvinnene på Zanzibar ut av fattigdom, spurte John John Bruseth fra den ideelle organisasjonen Johooo. Løsningen fant han sammen med eggprodusent Rune Haram i Sunnmørsmat: - Vi bygger opp en profesjonell eggproduksjon drevet av lokale kvinnegrupper. Norges Vel tok jobben med å organisere det hele. 

Les mer
Gasta Design