Plantemangfold

og

jordhelse

Avgjørende for matsikkerhet og bærekraftig matproduksjon

 

At vi kan dyrke og spise et stort mangfold av planter er viktig for et variert vekstskifte og et variert kosthold basert på norske råvarer. Å ta vare på og ta i bruk mest mulig genetisk variasjon er avgjørende for tilpasning til et endret klima. Et mangfold av levende planterøtter er et av de viktigste tiltakene for å bedre jordhelse, et tema som får stadig større oppmerksomhet.

Norges Vel arbeider for å skape bærekraftige verdikjeder for mat med et mangfold av planter, inkludert genetisk mangfold, med utgangspunkt i metoder som ivaretar og bedrer jordhelse og jordfruktbarhet. Her kan du lese om våre prosjekt, finne relevant kunnskap og kontaktpersoner.

 
 
 

Her kan du søke i alt innholdet på denne siden

 
 

Områdene vi arbeider med innenfor plantemangfold og jordhelse

 

 Aktuelle artikler om plantemangfold og jordhelse


 

Ta gjerne kontakt om du vil vite mer eller samarbeide med oss