Norges Vel
Eiendom > Medaljen Bli medlem
Presse Kontakt English
Satsingsområder Tjenester Prosjekter Fornybar energi i landbruket Plantemangfold og jordhelse Samvirke Gründerpris Legater Notater
Sikker på matsikkerhet? Internasjonal matsikkerhet Nasjonal matsikkerhet
Om Norges Vel Samfunnsoppdrag Varslingskanal Organisasjon Medlem Kongelig beskytter Ansatte
Dette gjør vi Satsingsområder Tjenester Prosjekter Fornybar energi i landbruket Plantemangfold og jordhelse Samvirke Gründerpris Legater Notater Eiendom Matsikkerhet Sikker på matsikkerhet? Internasjonal matsikkerhet Nasjonal matsikkerhet Om Norges Vel Om Norges Vel Samfunnsoppdrag Varslingskanal Organisasjon Medlem Kongelig beskytter Ansatte > MedaljenBli medlem
Norges Vel
PresseKontaktEnglish
 
 
Arkiv
  • 2019
  • 2020
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
  • 2025

Aktuelt

HURRA!!! 213 år og like aktuell
HURRA!!! 213 år og like aktuell

29. desember 1809 ble Selskabet for Norges Vel etablert for å hjelpe Norge ut av hungersnød. I dag står matproduksjon og matsikkerhet igjen høyt på agendaen.

Les mer
Anne Tollerud29. desember 2022
Hvorfor kjøper vi franske poteter?
Hvorfor kjøper vi franske poteter?

Siv Kristiansen er gründermedlem i Norges Vel og kvinnen bak virksomheten Day of Week. Nå vil hun hjelpe oss å velge sunnere, kortreist og mer bærekraftig mat.

Les mer
Anne Tollerud22. desember 2022grundermedlem
Økt lønnsomhet for biogass på gården
Økt lønnsomhet for biogass på gården

Høye energipriser og bedre tilskuddsordninger har gitt ny lønnsomhet for biogass på gården. Nå holder Norges Vel kurs for å bistå landbruket med omlegging til fornybar energi.

Les mer
Anne Tollerud14. desember 2022Fornybart
Jorda er levende
Jorda er levende

Visste du at det finnes 1 milliard mikroorganismer i en teskje med god jord? – Jorda er levende, det er derfor vi snakker om jordhelse, sier Anne Strøm Prestvik i Norges Vel.

Les mer
jordhelseAnne Tollerud5. desember 2022poj
Norges første etablererprogram for flyktninger
Norges første etablererprogram for flyktninger

Denne uken startet Norges første etablererprogram for nyankomne flyktninger i Viken. Etablererkurset "Business Compass for new arrivals” skal gi kompetanse om å etablere bedrift i Norge.

Les mer
Anne Tollerud2. desember 2022
Tvinnereim lanserte ny strategi for matsikkerhet på Hellerud gård
Tvinnereim lanserte ny strategi for matsikkerhet på Hellerud gård

Tirsdag 29. november var det fullt hus hos Norges Vel på Hellerud gård, da utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim lanserte Norges nye strategi for matsikkerhet i utviklingspolitikken.

Les mer
Anne Tollerud29. november 2022
Etterlyser nasjonal matpolitikk
Etterlyser nasjonal matpolitikk

120 land er nå i ferd med å utforme nasjonal og vitenskapsbasert politikk for matsystemer, men Norge er ikke blant disse. Dette etterlyses nå i en ny rapport fra Det Norske Videnskaps-Akademi.

Les mer
Anne Tollerud25. november 2022
Vil ha norsk korn til whisky og øl
Vil ha norsk korn til whisky og øl

Visste du at når du drikker norsk øl, er vannet stort sett den eneste norske råvaren involvert? Alt annet er importert. Dette vil Turi-Britt Kuepers gjøre noe med.

Les mer
plantemangfoldAnne Tollerud9. november 2022poj
Det grønne matskiftet – muligheter, trusler og et fornyet mandat
Det grønne matskiftet – muligheter, trusler og et fornyet mandat

Dagens nyhetsbilde preges av store overskrifter. Om krig og konflikt, økte priser på strøm og mat, inflasjon og klimarapporter som FNs generalsekretær har omtalt som «kode rød» for menneskeheten.

Les mer
Anne Tollerud27. oktober 2022
DEBATT: Skremmende naivt om sivilsamfunnets rolle
DEBATT: Skremmende naivt om sivilsamfunnets rolle

Regjeringen har lagt fram et budsjett preget av krise. For en god del ideelle og frivillige organisasjoner er det budsjettet i seg selv som er den største krisa. Les vårt innlegg i Nationen.

Les mer
Anne Tollerud21. oktober 2022
KRONIKK: Sats på organisering av matprodusenter, Tvinnereim!
KRONIKK: Sats på organisering av matprodusenter, Tvinnereim!

Regjeringens satsing på matsikkerhet i statsbudsjett-forslaget, er en god start. Men det er langt fra nok. Les vår kronikk i Bistandsaktuelt.

Les mer
Anne Tollerud19. oktober 2022
­STATSBUDSJETTET: Norges Vels innspill
­STATSBUDSJETTET: Norges Vels innspill

Statsbudsjettet ga dårlig nytt for medlemsorganisasjonene. Derfor deltar vi i dag, 17. oktober, på budsjetthøring i Stortinget for å gi næringskomiteen våre innspill til årets statsbudsjett.

Les mer
Anne Tollerud17. oktober 2022
 Norges Vels Gründerpris til kråkebollegründer
Norges Vels Gründerpris til kråkebollegründer

Brian Tsuyoshi Takeda er vinner av Norges Vels Gründerpris for 2022. Gjennom selskapet Urchinomics driver Takeda kråkebollebusiness for å bidra til restaurering av tareskogen.

Les mer
Guest User30. september 2022
FINALIST: Urchinomics driver kråkebollebusiness for å redde tareskogen
FINALIST: Urchinomics driver kråkebollebusiness for å redde tareskogen

Gjennom selskapet Urchinomics driver Brian Tsuyoshi Takeda kråkebollebusiness for å redde tareskogen. Ved å fjerne kråkeboller som beiter ned tareskogen, drive oppdrett på disse med ny teknologi og gjøre kråkebollene om til et eksklusivt sjømatprodukt, kan tareskogen vokse tilbake.

Les mer
Guest User23. september 2022
FINALIST: ONNA Greens vil at folk skal spise grønnere
FINALIST: ONNA Greens vil at folk skal spise grønnere


Et 4 000 kvadratmeter stort anlegg på Vanem i Moss huser Norges største innendørs gård, ONNA Greens, der det skal dyrkes 350 tonn salat og urter i året - vertikalt.

Les mer
Guest User20. september 2022
FINALIST: Malteriet vil være klimanøytrale
FINALIST: Malteriet vil være klimanøytrale

På Nordre Lie gård i Kongsberg driver Halfdan Lie Svalheim og Kjersti Gravningen sitt eget malteri. Som ett av fire malterier i Norge, er de alene om å tilby økologisk malt, samtidig som de ønsker å lage et så lite klimaavtrykk som mulig.

Les mer
Anne Tollerud5. september 2022
TILBAKEBLIKK: Norges første universitet
TILBAKEBLIKK: Norges første universitet

2. september 1811 ble Norges første universitet grunnlagt i Christiania. Etableringen ble finansiert gjennom en innsamlingsaksjon administrert av Det Kongelige Selskap for Norges Vel.

Les mer
Anne Tollerud2. september 2022
Invitasjon til fagdag og prisutdeling
Invitasjon til fagdag og prisutdeling

Norges Vel og S-FOOD inviterer til en dag viet den grønne matgründeren, samarbeid og bærekraft. Vi deler også ut Norges Vels Gründerpris. Som medlem gir vi deg gratis deltakelse.

Les mer
Anne Tollerud31. august 2022
Eksport: Fra stengte kraner til internasjonale ganer
Eksport: Fra stengte kraner til internasjonale ganer

I koronatiden der de fleste bedrifter kjempet for å overleve, klarte Oslo Brewing Company å heve blikket og tenke nytt. Etter pandemien hadde de nesten doblet omsetningen.

Les mer
Anne Tollerud17. august 2022
Er du spent på årets gründer?
Er du spent på årets gründer?

Snart blir det klart hvem som vinner årets Gründerpris. Også i år har vi fått med oss noen av de beste folka i juryen. Møt dem her:

Les mer
Anne Tollerud29. juli 2022
Eldre
 

T Kontakt ansatte

E norgesvel@norgesvel.no

A Bråteveien 200, N-2013 Skjetten

O Org.nr.: 965208739

Personvern

Retningslinjer SoMe

Nettside: Gasta

Dette gjør vi

Eiendom

Om Norges Vel

Kontakt

Medaljen

English

Aktuelt

Presse